L’arribada de l’hivern suposa un període perillós per a la salut i el manteniment de grups electrògens.

No podem oblidar que, les condicions, en temporada de fred, suposen un risc a l’hora d’arrencar el nostre motor. A causa principalment a la baixada de les temperatures el moment d’arrencar és molt delicat. Els motors de gasoil arrenquen molt malament en fred, ¡I això quan arrenquen !.

Per tot això no us podeu oblidar mai del bon manteniment dels grups electrògens. D’una banda des Agresa volem recordar-vos sempre que mantingueu els vostres generadors al dia pel que fa al manteniment, però sobretot a l’hivern.

manteniment grup electrogen

Agafa paper i bolígraf i apunta’t els consells extres recomanats des d’Agresa, per assegurar-vos que no us quedareu tirats en el moment menys oportú.

Manteniment de grups electrògens a l’hivern

1 CONTROLAR EL NIVELL DE ELECTRÒLIT de la BATERIA DEL GENERADOR

És molt important controlar el nivell de la bateria del teu generador elèctric periòdicament durant totes les èpoques de l’any. Així mateix, cal tenir especial cura després de l’estiu, per què?

L’electròlit està compost per àcid sulfúric i aigua destil·lada. Aquesta última s’evapora més a l’estiu i és possible que el nivell d’aigua a hores d’ara de l’any sigui baix, el que podria espatllar la bateria. Això provocaria que el grup electrogen no arrencarà quan ho necessitem!

Manteniment grup electrogen

2 COMPROVAR FUNCIONAMENT DE LA RESISTÈNCIA d’escalfament.

Els grups electrògens instal·lats en zones fredes disposen d’una resistència que escalfa l’anticongelant que circula pel motor. Aquesta resistència disposa d’un termòstat que manté el anticongelant a una temperatura d’entre 35º a 40º graus. L’òptima temperatura per al bon funcionament del generador i clau per al bon manteniment de grups electrògens.

Per comprovar que la resistència funciona, hem de tocar el motor per la part superior i notar que aquest està calent.En cas de no ser així, haurem de cridar urgentment al servei tècnic perquè una arrencada a molt baixa temperatura pot causar danys en el motor.

3 COMPROVAR EL NIVELL DE REFRIGERANT DEL GENERADOR ELÈCTRIC

Finalment, un altre aspecte molt important en el manteniment de grups electrògens és la comprovació del nivell de refrigerant. Per comprovar-ho, hem de retirar el tap del radiador del motor, situat a la part superior. Retirant aquest tap, sempre amb el radiador fred i el motor aturat, podem comprovar el nivell de refrigerant.

En cas que el nivell de refrigerant fora sota la resistència no podria escalfar correctament totes les parts del motor i fins i tot es podria cremar la pròpia resistència, en no estar en contacte amb líquid.

Manteniment grup electrogen

Pel bon manteniment dels generadors i els seus motors a l’hivern, hem de reposar el radiador amb líquid refrigerant adequat, mai amb aigua. Així mateix, hem d’avisar al servei tècnic si detectem alguna fuita o alguna taca de refrigerant en alguna zona.

En Agresa, comptem amb un equip per validar el manteniment de grups electrògens i generadors.

Molts clients confien en nosaltres per tenir el generador en bones condicions durant tot l’any. Per això tenen contractat un manteniment preventiu o correctiu de la seva grup electrogen.

Contacta ara amb nosaltres per a més informació.