Agresa t’ho explica tot sobre les aplicacions dels grups electrògens

Saps quines són les principals aplicacions dels grups electrògens?, Agresa

Quina és la funció principal d’un grup electrogen?

La missió principal dels grups electrògens no és una altra que la de proveir d’electricitat tots aquells llocs que no tenen accés a ella. També pot donar-se la possibilitat que, si disposin d’electricitat, però el seu sistema elèctric sigui deficient o no sigui capaç de subministrar tota la que es necessiti. En qualsevol d’aquests casos, és convenient instal·lar un grup electrogen independent.

Quins usos i aplicacions podem donar-li al nostre grup electrogen?

Font d’energia principal

En aquest cas el grup electrogen és la primera font elèctrica i l’encarregada de subministrar energia a tota la instal·lació. Dins d’aquest grup podem trobar:

Saps quines són les principals aplicacions dels grups electrògens?, Agresa
 • Instal·lacions de telecomunicacions: en aquest tipus d’instal·lacions la comunicació depèn del funcionament de les antenes repetidores, instal·lades de forma habitual en llocs remots, es requereix d’una gran quantitat d’energia elèctrica.

 • Caravanes i càmpings: en aquest cas és molt probable que aquestes instal·lacions es trobin enmig de la muntanya o en zones poc accessibles prop de la platja. La quantitat de gent que els visita en temporada alta fa indispensable la compra d’un generador elèctric.

 • Embarcacions marítimes: en embarcacions, iots i creuers on l’accés a una xarxa elèctrica convencional és impossible, aquest tipus d’equips resulten imprescindibles.

 • Campaments militars: solen estar en zones remotes i s’enfronten a situacions d’emergència amb assiduïtat.

 • Cases rurals: com el seu propi nom indica, són instal·lacions allunyades de la civilització i que accedeixin o disposin d’una xarxa elèctrica convencional sol ser bastant difícil.

 • Mineria: per norma general, les extraccions mineres solen estar molt apartades dels llocs amb accés a l’electricitat i requereixen d’un grup electrogen potent.

Font d’energia d’emergència

Instal·lacions amb accés a la xarxa elèctrica convencional però susceptibles de veure’s afectades per fallades elèctriques de diferents tipus:

Saps quines són les principals aplicacions dels grups electrògens?, Agresa
 • Hospitals: si existeix una fallada elèctrica en ell, les conseqüències poden ser catastròfiques. És molt recomanable instal·lar un grup electrogen.

 • Escoles: en cas de caiguda de la xarxa elèctrica, amb un grup electrogen es pot garantir que els alumnes no perden ni un dia de classe.

 • Plantes de tractament d’aigües residuals: aquest tipus d’instal·lacions estan obligades a treballar les 24 hores del dia. Perquè no hi hagi cap contratemps inesperat, és millor triar un bon grup electrogen.

 • Centres de dades (servidors): distribuïdors de serveis d’Internet; bases de dades de pàgines web; hostings i dominis; per al seu bon funcionament és de vital importància comptar amb un servei elèctric de primera qualitat, perquè una fallada pot tombar tot el sistema i perdre el treball de mesos o anys.

 • Hotels: gaudir d’un grup electrogen és una garantia perquè tots els seus clients gaudeixin de tots els serveis del seu hotel en qualsevol circumstància.

Aquestes són les principals aplicacions que tenen actualment els grups electrògens moderns. Consulta experiències reals com la de Grups electrògens a l’Àfrica. Per a més informació posi’s en contacte amb Agresa i l’ajudarem. Som especialistes en aquest tipus d’instal·lacions elèctriques.

Més informació?