La importància del manteniment preventiu i correctiu en els grups electrògens

L’automatització i modernització de molts processos de producció industrials i empresarials fa que per a moltes companyies sigui essencial disposar de subministrament elèctric constant tot i que poden haver-hi interrupcions en la xarxa de distribució convencional.

En aquest escenari en què les empreses necessiten tenir electricitat constantment per evitar interrompre la producció amb el cost que això suposa i el possible dany que pot causar a la maquinària que intervé en els processos, els grups electrògens s’estan convertint en imprescindibles per a  moltes empreses.

Des d’Agresa volem descobrir-te la check list sobre grups electrògens que has de tenir en compte a l’hora d’invertir diners en un d’ells.

Perquè no n’hi ha prou amb comprar grups electrògens, cal escollir el grup que més s’ajusta a les necessitats de l’empresa, cal executar tasques de manteniment periòdicament i és imprescindible dur a terme mesures correctives quan la situació ho requereixi.

check list grup electrogen
Més sobre Agresa

Perquè tinguis sempre en bones condicions el grup electrogen de la teva empresa i no quedi res important i essencial al tinter, dona-li un cop d’ull a la nostra check list sobre grups electrògens!

Check list grups electrògens: el manteniment preventiu dels equips

Realitzar un adequat manteniment dels grups electrògens és gairebé tan important com escollir l’equip adequat. Sense un correcte manteniment no es pot garantir que l’equip no falli quan sigui necessari que s’activi per assegurar el subministrament d’energia elèctrica.

A més de prevenir errades inoportunes, tenir al dia les tasques de manteniment de la check list sobre grups electrògens ens permet allargar la vida útil de l’equip. La periodicitat d’aquestes revisions de manteniment depèn del tipus de grup electrogen i de l’ambient on funciona.

Pren nota de les tasques de manteniment de la check list sobre grups electrògens.

check list grupos electrógenos
  • En el cas d’ús d’emergència, els fabricants de referència recomanen realitzar revisions trimestrals. En canvi, si es tracta d’equips d’ús continuat de 250 o 500 hores és el fabricant qui fixa la periodicitat d’aquestes revisions.

  • Manteniment mecànic. Tots els grups electrògens han de passar una revisió mecànica. Aquesta revisió consisteix en una inspecció general de l’estat del motor, prestant especial atenció al circuit de l’aigua i a l’alternador.

    També s’ha de revisar el nivell d’aigua del radiador per evitar el sobreescalfament i el nivell de gasoil. Un manteniment mecànic complet també supervisa que no hi hagi fugues d’oli o aigua amb el motor encès i que les corretges de la bomba i l’alternador estiguin tensades.

  • Manteniment electrònic. Si no es realitza una revisió electrònica del grup electrogen, no és una revisió eficaç i segura. Cal revisar el nivell d’electròlits i l’estat de la bateria. És necessari treure la pols del quadre de comandament i les seves commutacions, provar-lo i així garantir que funcionarà correctament si fa falta.

    Finalment, cal anotar la tensió del generador i de la xarxa en volts, la freqüència en cicles per segon i la intensitat del sistema d’alimentació. Aquests valors permeten als tècnics calibrar i avaluar l’estat del grup electrogen per determinar si és convenient o no realitzar tasques correctives.

    A Agresa t’oferim servei d’assistència tècnica per dur a terme el manteniment preventiu integral de grups electrògens.

En què et podem ajudar?

Check list grups electrògens: el manteniment correctiu dels equips

Quan els informes resultants del manteniment preventiu que han realitzat els tècnics determinen que l’equip no funciona correctament o bé podria no fer-ho quan sigui necessari, és convenient realitzar el manteniment correctiu inclòs en la check list sobre grups electrògens.

A Agresa som especialistes en la realització de tasques de manteniment correctiu i reparacions. La nostra llarga trajectòria acumula casos de reparació d’allò més complexos: en llocs de difícil accés, en superfícies elevades, en espais minúsculs i reduïts, en llocs allunyats dels nuclis urbans, etc. Encara no existeix la reparació de grup electrogen que se li resisteixi al nostre equip tècnic!

check list grups electrògens

A Agresa tenim bancs de càrrega per posar a prova el seu grup electrogen

check list grups electrògens

Realitzar proves de càrrega als grups electrògens per minimitzar els possibles errors de funcionament és molt important. A Agresa no ens limitem a la venda de grups electrògens, sinó que també oferim als nostres clients tots els serveis postvenda necessaris per garantir un funcionament òptim dels equips.

Oferir el servei de proves en bancs de càrrega als nostres clients ens permet assegurar el rendiment dels grups davant d’aquells imprevistos importants que poden requerir la seva posada en marxa. En aquests bancs s’apliquen càrregues als equips simulant casos d’activitat real amb l’objectiu d’analitzar que tots els components del grup electrogen funcionen de manera òptima.

Tenir un grup electrogen és la solució ideal per donar resposta a les disfuncions de la xarxa de subministrament convencional.

Des d’Agresa posem a la teva disposició el coneixement adquirit en matèria de grups electrògens pel nostre equip tècnic al llarg dels anys.

Volem ajudar-te perquè puguis treballar sense interrupcions davant de qualsevol tall en el subministrament elèctric. Contacta amb nosaltres al 938 77 20 20 o a agresa@agresa.es i estarem encantats de ser el teu partner tècnic!

Contacta amb Agresa