Com connectar un grup electrogen trifàsic?

Si alguna vegada s’ha preguntat com connectar un grup electrogen trifàsic, des d’ Agresa intentarem explicar les seves característiques i la manera de fer-ho en aquest post.

Un sistema trifàsic està compost per tres corrents alternes monofàsiques, conegudes com a fases, amb la mateixa freqüència i amplitud, i que presenten una diferència de fase entre elles de 120è.

com connectar un grup electrogen trifàsic, Agresa

Si es produeix un desfasament entre elles i es trenca aquesta simetria entre les tres, es diu que el sistema s’ha desbalancejat.

D’altra banda, existeixen dues maneres de connectar un grup electrogen trifàsic, amb una connexió d’estrella o amb una en triangle.

Els nostres grups electrògens

Com connectar un grup electrogen trifàsic: connexió en triangle o en estrella

La connexió en triangle consisteix a connectar entre si les fases del grup electrogen o de la càrrega, unint el principi d’una amb el final de l’altra.

com connectar un grup electrogen trifàsic, Agresa

Per contra, en la connexió d’estrella, totes les fases parteixen d’un mateix punt, tal com es pot veure en l’esquema anterior.

Quins avantatges i inconvenients tenen els grups electrògens trifàsics?

En un grup electrogen trifàsic la potència es reparteix entre les tres fases, per la qual cosa qualsevol equip connectat al grup, no pot superar mai un terç de la potència total, ja que podria causar avaries d’una certa consideració. És molt recomanable ser rigorós amb el control de la potència que suporta cada fase, per a evitar mals majors.

El principal avantatge del sistema trifàsic la trobem en el cost de la instal·lació, ja que, en gaudir de tres fases de menor potència, tant els cables com els transformadors i altres elements, solen ser més petits que els dels grups monofàsics, sent instal·lacions, en general, una mica més econòmiques.

Contacti amb Agresa

En línies generals, un grup electrogen trifàsic, sol ser més barat que un model similar monofàsic. Això és per l’alternador perquè, en els grups monofàsics, aquest tendeix a ser de major potència que en un model similar trifàsic, per a aconseguir oferir el mateix grau d’eficàcia. Això, és clar, encareix el preu final del monofàsic.

Aquest procés era molt complicat fa alguns anys, però gràcies a les noves tecnologies, s’ha convertit en una cosa senzilla, eficaç i fiable a parts iguals. Demani’ns informació sense compromís!

Els nostres grups electrògens

Grups electrògens dièsel i instal·lacions en llocs de difícil accés

A Agresa gaudim d’una llarga i dilatada experiència en la instal·lació de grups electrògens en llocs complicats, de gran potència, i de les marques més reconegudes del mercat actual. Hem instal·lat els nostres equips de generació d’energia per tot el territori nacional, en hospitals, grans obres de construcció, circuits de motociclisme i F1, centrals hidroelèctriques, torres de comunicació, preses hidroelèctriques…

D’altra banda, és important esmentar que actualment totes les marques disposen de grups electrògens dièsel, dissenyats per a aconseguir un consum anual molt inferior als de gasolina, pensant sempre en equips de potència contínua o principal.

També disposem de línies de grups electrògens insonoritzats, pensant amb a totes aquelles instal·lacions que requereixen de silenci per al desenvolupament normal de les seves activitats, com podrien ser els hospitals, col·legis, residències d’ancians…

D’altra banda, com no podria ser d’una altra manera, ens agrada posar en valor el nostre excepcional equip tècnic, amb una gran vocació de servei, així com un elevat Know-how pel que fa als equips de generació i subministrament d’energia contemporanis.

Demani informació sobre els nostres productes o serveis sense cap compromís

Aquest sector és una cosa complicada, sobretot quan arriba el moment de triar grup electrogen, tipus o quantitat de potència. Si té dubtes sobre com connectar un grup electrogen trifàsic, cap sobre dels nostres equips i marques, o li agradaria demanar-nos pressupost per a realitzar alguna de les tasques de manteniment habituals, no perdi més el temps i posi’s en contacte amb nosaltres trucant per telèfon al 93 877 20 20, o enviant un correu electrònic a l’adreça agresa@agresa.es. També pot emplenar el formulari que es trobarà en aquest enllaç.

Parlem del seu grup?

Per a acabar, si li agradaria estar atent a totes les novetats de l’empresa o del sector de l’energia i, més concretament, els grups electrògens… només ha d’estar atent al nostre blog!

Blog Agresa