Gràcies a la versatilitat en les formes de funcionament que tenen els grups electrògens, són uns equips preparats per ser utilitzats amb l’objectiu de garantir el subministrament d’energia elèctrica en una infinitat de llocs, sense importar la disponibilitat de l’estesa elèctrica. A Agresa, un dels principals distribuïdors de grups electrògens, comptem amb una gran varietat d’aquests equips a la seva disposició. Al nostre catàleg hi trobarà les millors marques de grups electrògens disponibles al mercat.

Què és AGRESA?

En què consisteix el funcionament d’un grup electrogen?

Els grups electrògens són equips que tendeixen a diferenciar-se pel tipus de combustible que es fa servir per posar en marxa els seus motors. Així mateix, aquests compten amb capacitats de generació elèctrica diferents, la potència dels quals arriba a oscil·lar entre els 20 i 1.250 kVA.

Aquests dispositius estan dissenyats sobretot pel subministrament d’energia mitjançant un generador elèctric, el qual s’acciona a través d’un motor de combustió interna. De la mateixa manera i segons el motor, els grups electrògens es poden utilitzar a través de combustibles com el dièsel, la nafta, la gasolina i, fins i tot, amb gas. 

És així com, segons les maneres de funcionament d’un grup electrogen, existeix la possibilitat de fer servir cada equip de forma diferent, tot dependrà de l’ús que se li vulgui donar.

funcionament grup electrogen

Entre els usos més comuns que se li dona, destaca l’ús com a sistema de suport energètic, sent utilitzats sobretot en escoles, hospitals i edificis públics, quan tenen lloc errors en el subministrament de la xarxa elèctrica.

Maneres de funcionament grups electrògens

Ara bé, pel que fa al seu funcionament, els grups electrògens, poden classificar-se segons el seu ús i el destí que se li té previst en funció del model. D’acord amb això, tenim:

  • Mode manual: en aquesta modalitat cal un operador que s’encarregui de posar en marxa i parar l’equip, accionant-ne els controls.

  • Mode semi manual o semi automàtic: aquest es refereix al tipus d’equip que admet ser programat per a la seva arrencada. No es tracta d’un sistema totalment intel·ligent, però mitjançant un element extern pot arribar a arrencar i aturar-se sense la intervenció humana.

  • Mode automàtic per error de la xarxa: en aquest cas el controlador està capacitat per a la detecció d’un error o interrupció en la xarxa elèctrica, posant en marxa l’equip de manera automàtica. Aquesta és una funció completament automàtica, ja que no necessita ni d’un operador ni de components externs.

  • Paral·lel: en aquest cas, cada equip, sense que importi el seu tipus d’arrencada, pot conjuntament amb un altre grup o amb la xarxa treballar paral·lelament. Aquesta sincronia s’aconsegueix quan un grup únic no és l’única font d’alimentació en una càrrega, sinó que s’afegeix un altre equip a la mateixa xarxa.

El nostre catàleg

Les funcions en paral·lel

Des d’Agresa recomanem als nostres clients que realitzin un manteniment preventiu del grup electrogen per evitar que no funcioni o que pateixi disfuncions quan sigui necessari fer-lo servir. 

Quan un grup electrogen està en marxa, ofereix aquestes funcions en paral·lel:

  • Potència fixa: aquí l’equip es troba connectat a una xarxa elèctrica i sempre transfereix la mateixa potència de manera ininterrompuda.

  • Repartiment de càrrega: en aquest cas, totes les fonts d’energia subministren i reparteixen la càrrega d’energia de la mateixa manera, aconseguint adaptar-se a les variacions presentades.

  • Retallada de pic:  aquesta retallada s’origina quan la font generadora d’una potència fixa i el grup arriba a variar la seva potència segons la variació de la càrrega.

Cal mencionar que un mateix equip pot cobrir totes les funcions. N’hi ha prou amb fer una modificació als paràmetres determinats que hi ha al controlador electrònic.

El nostre catàleg

Confiï en els millors: confiï amb Agresa

A Agresa tenim a la seva disposició un catàleg molt variat de grups electrògens de les millors marques del mercat, que tenen la capacitat de poder cobrir les seves necessitats d’energia. I no només això, sinó que també disposem de bancs de prova per comprovar el correcte funcionament de qualsevol grup electrogen per evitar errors.  

Contacti  amb nosaltres i el nostre equip tècnic es posarà en contacte amb vostè per aconsellar-lo sobre quin grup ha d’escollir en funció de les seves circumstàncies. Contacti amb nosaltres trucant al 93 877 20 20 o escrivint un correu electrònic a agresa@agresa.es.

L’ajudem?