Què hem de tenir en compte per triar un grup electrogen d’emergència?

Un grup electrogen d’emergència ha de ser capaç de respondre de manera immediata davant una caiguda de la xarxa elèctrica convencional.

En conseqüència, és important que sigui un equip fiable, resistent i capaç de cobrir amb tot el subministrament elèctric que requereixi la seva activitat professional i la de les seves instal·lacions, independentment del sector al qual correspongui: industrial, sanitari, educatiu…

Ha de comptar amb sistemes de control que siguin capaços de detectar ràpidament una fallada en la xarxa per a activar l’equip. En uns instants ha d’identificar que la xarxa elèctrica no funciona de la forma correcta o ha caigut, i posar-se en marxa ràpidament, perquè el subministrament elèctric torni a estar operatiu al moment.

És vital tenir algunes consideracions en compte quan arribi el moment de triar-lo. Per exemple, si el grup electrogen d’emergència ha d’instal·lar-se en un hospital–un lloc on la caiguda de la xarxa elèctrica pot causar gravíssims problemes–, cal decantar-se per un model que sigui insonoritzat i silenciós, ja que els pacients necessiten un entorn tranquil i relaxat per a recuperar-se.

A Agresa comptem amb línies de grups electrògens d’emergència i insonoritzats de les principals marques de referència internacional: Baudouin, Cummins, Kofo, Doosan, Mitsubishi i MTU.

No dubti a sol·licitar assessorament tècnic i informació detallada si està pensant a comprar un equip d’aquestes característiques.

 grup electrogen emergència
Saber més de la nostra empresa

Què més cal tenir en compte per a evitar errors i imprevistos en un grup electrogen d’emergència?

Perquè el grup electrogen d’emergència funcioni a la perfecció quan sigui necessari, és crucial realitzar correctament totes les tasques relatives al manteniment preventiu de l’equip i dels components. 

En un grup electrogen d’aquestes característiques, els fabricants solen recomanar que es realitzin inspeccions i manutenció preventiva del motor i de l’alternador cada tres mesos. En canvi, en els grups electrògens de potència principal o contínua, aquestes inspeccions i tasques de manutenció han de fer-se quan el grup porti entre 250 i 500 hores de funcionament, depenent de la marca i el model.

D’altra banda, si el que vol és comprovar l’estat del seu grup electrogen, és important esmentar que nosaltres disposem de bancs de càrrega, així com un complet servei de proves, que ens permet monitorar el rendiment del seu equip i detectar ràpidament on pot estar el problema, en cas d’haver-lo.

Gràcies a això, podem garantir que tots els components i sistemes respondran correctament durant el període de funcionament.

Instal·lacions realitzades per els nostres tècnics

Fins i tot comptem amb una nova aplicació que permet el control remot d’un grup electrogen d’una forma senzilla i molt fiable

Gràcies a aquesta aplicació que li presentem, podrà configurar avisos i alarmes personalitzades, reinicialitzar el sistema, realitzar proves de testatge, reduir o augmentar el temps i la velocitat de treball, reduirà costos de servei i, en definitiva, ho tindrà tot monitorat en el seu telèfon mòbil.

Des de Agresa creiem que pot facilitar molt la gestió de tota mena de grups en hospitals, grans obres, mines en plena naturalesa, torres de control, centrals hidroelèctriques…

Obtenir més informació
grup electrogen emergència

En resum… Quan hauria de plantejar-se disposar d’un grup electrogen d’emergència?

En molts països hi ha legislacions vigents que obliguen les empreses i institucions a disposar d’un grup electrogen d’emergència. Però deixant de costat els casos en què la llei ens obligui, un grup electrogen és necessari quan les pèrdues derivades de qualsevol falta de subministrament puguin implicar pèrdues humanes o econòmiques importants. En aquest cas, el grup electrogen d’emergència és una garantia davant aquesta mena de situacions. 

Si vol que ens posem en contacte amb vostè per a realitzar qualsevol consulta relativa als nostres serveis, només ha d’enviar un correu electrònic a agresa@agresa.es o dedicar uns segons a emplenar el següent formulari i tindrà notícies d’un dels nostres comercials en un breu espai de temps. També pot trucar-nos per telèfon al 93 877 20 20, estarem encantats d’atendre-li!

Contactar amb Agresa