Què són els grups electrògens amb sortida per a alta tensió?

Amb el pas del temps i l’evolució tecnològica dels nous models de grups electrògens, cada vegada és més normal trobar equips amb sortida per a alta tensió.
Aquests grups electrògens per a alta tensió solen triar-se per diferents raons, que poden estar relacionades tant amb aspectes tècnics com amb les característiques concretes de cada instal·lació.
En primer lloc, és convenient establir les diferències entre els grups d’alta i baixa tensió. Quan parlem de sistemes de corrent altern, la tensió es mesura en Vac (volts de corrent altern), un indicador que estableix la força amb què l’electricitat empeny a través d’un circuit.

grupos electrógenos para alta tensión

Doncs bé, els sistemes de baixa tensió són aquells que no sobrepassen els 1000 Vac, mentre que els coneguts com a grups electrògens per a alta tensió oscil·len des dels 1000 Vac fins als equips sense límit.
En alguns països, els grups electrògens que van dels 1000 als 15.000 Vac reben el nom d‘equips de mitjana tensió, però no és una cosa estandarditzada i comuna a tot el món.

On trobem els grups electrògens de baixa tensió?

Els grups electrògens de baixa tensió solen ser molt habituals tant en entorns particulars com dins de la indústria i el comerç.
Pertanyen a aquest rang els equips de generació d’energia que oscil·len dels 230V monofàsics i 400Vac trifàsics en 50 Hz o de 110 monofàsics i 480Vac trifàsics en 60Hz.

Grups electrògens d’Agresa

Però és quan s’ha de treballar amb grans quantitats d’energia elèctrica, que es recorre a tensions més elevades, que ens serveixen per a transportar potències molt majors aprofitant corrents i seccions de conductors reduïts.

Elevar la tensió durant el transport permet manejar grans quantitats d’energia mitjançant cables aeris.

Grups electrògens per a alta tensió: per a què solen utilitzar-se

En moltes ocasions no n’hi ha prou amb un equip de baixa tensió, ja que és necessari connectar el grup electrogen directament a la xarxa elèctrica convencional. És llavors quan entren en escena els equips capaços de suportar les línies d’alta tensió.

També solen ser habituals en instal·lacions on sigui necessari connectar diversos equips en paral·lel i això requereixi elevar la tensió a 5,5 kV, o algun dels valors més comuns quan es treballa a 50 Hz.

En definitiva, convé deixar clar que els factors més determinants que influeixen en l’elecció entre baixa o alta tensió són:

  • Necessitat de connectar-se amb xarxes convencionals

  • Potència total que volem generar amb els grups electrògens

  • Aspectes relacionats amb la tensió de sortida del grup electrogen

Els nostres serveis amb grups electrògens
grupos electrógenos para alta tensión

Posi’s en contacte amb nosaltres per a qualsevol pregunta relacionada amb els grups electrògens per a alta tensió

Triar grup electrogen no és senzill i sol comportar una llarga llista de dubtes i preguntes. És una cosa amb la qual ens trobem molt sovint.
Si aquest és el seu cas i li agradaria rebre un tracte directe i personalitzat, només ha de posar-se en contacte amb el nostre departament d’atenció al client.
Pot fer-ho emplenant el formulari que es trobarà en aquesta mateixa web, trucant per telèfon al (+34) 93 877 20 20 o manant-nos un correu electrònic a agresa@agresa.es.

Contactar amb Agresa

Pensi que en la nostra empresa trobarà assessorament de qualitat, el millor servei tècnic i un equip de professionals amb elevats coneixements sobre la generació d’energia i els grups electrògens moderns

Disposem d’una àmplia oferta de models composta per una extensa representació de les millors i més potents marques del sector. 

D’altra banda, també convé destacar que comptem amb una àmplia i dilatada experiència instal·lant grups en llocs complicats i de difícil accés. Li aconsellem que doni un cop d’ull a la nostra secció de projectes, per a comprovar de primera mà tot això que li estem comptant.

Projectes Agresa