Grups electrògens trifàsics: particularitats, característiques i punts forts

Un grup electrogen trifàsic és un generador que té un sistema de distribució d’electricitat, format per tres corrents alterns monofàsiques, de la mateixa freqüència i amplitud, també conegudes com a “fases”.

Com funciona un grup electrogen trifàsic?

Perquè el sistema trifàsic funcioni correctament és important que el circuit elèctric est equilibrat. Per a això, cadascuna dels corrents monofàsics que ho formen, ha de tenir una diferència de fase simètrica de 120° elèctrics. Si això no passa, es diu que el sistema està desequilibrat.

Dins dels grups electrògens trifàsics, trobem dos tipus de connexions entre les fases:

Grups electrògens trifàsics
Grups electrògens trifàsics

Connexió en forma d’estrella: aquesta es produeix quan totes les fases parteixen del mateix punt de connexió, un punt central.

Grups electrògens trifàsics

Connexió en forma de triangle: si connectem el final de cada fase, amb el principi de la següent, s’obté una connexió en forma de triangle. A diferència de l’anterior, aquí cada fase connecta dues línies entre si.

En primer lloc, com és un sistema de tres fases, la potència es divideix entre elles a parts iguals. Això té avantatges i inconvenients.

En un sistema que estigui equilibrat, has de calcular molt bé com reparteixes la potència, perquè el generador treballi sempre amb un nivell de rendiment òptim. Si hi hagués algun desfasament, podria causar greus problemes i avaries.

D’altra banda, això marca la diferència quant a l’aprofitament de l’energia i la potència oferta. Fet que els converteix en equips més adequats per al sector industrial i per a instal·lacions que requereixin de grans potències, o tinguin importants demandes energètiques.

Posi’s en contacte amb Agresa per a triar el grup electrogen trifàsic que sigui més adequat per a cobrir les necessitats energètiques de la seva activitat empresarial.

Grups electrògens trifàsics

Li ho posem molt fàcil. Si encara té dubtes sobre quin grup electrogen triar, només ha de posar-se en contacte amb el nostre departament comercial, trucant per telèfon o utilitzant el formulari que trobarà en aquesta pàgina web. 

Estudiarem el seu cas i les seves necessitats amb deteniment, i li aconsellarem la millor opció. Comptem amb un equip de professionals altament qualificat que l’ajudarà en tot el que pugui. Confiï en nosaltres per a comprar el seu grup electrogen trifàsic i oblidi’s de tota la resta.

Doni un cop d’ull als nostres grups
Grups electrògens trifàsics

Comptem amb un extens catàleg de grups electrògens trifàsics de les marques més reconegudes del mercat internacional: Baudouin, KOFO, DOOSAN, Mitsubishi, Cummins entre altres referents.

A més, podem encarregar-nos tant de la instal·lació del grup, com de les tasques relacionades amb el manteniment tant preventiu com correctiu de l’equip.

Truqui’ns per telèfon al (+34) 93 877 20 20 o escrigui’ns per correu electrònic a agresa@agresa.es. Si prefereix que siguem nosaltres els que li cridem, només ha de dedicar uns segons a emplenar el nostre formulari, punxant en aquest enllaç:

Alguns dels nostres projectes i instal·lacions més recents: