3 consells bàsics per al manteniment de grups electrògens a l’hivern

L’arribada de l’hivern suposa un període perillós per a la salut i el manteniment de grups electrògens. Per a evitar mals majors, és important fer les tasques de manteniment preventiu que siguin necessàries perquè tots els components de l’equip funcionin correctament quan sigui necessari.

No podem oblidar que, les condicions, en temporada de fred, suposen un risc a l’hora d’arrencar el nostre motor. Degut principalment a la baixada de les temperatures, el moment de l’arrencada és molt delicat. Els motors de gasoil arrenquen molt malament en fred, I això quan arrenquen!

Per tot això, és de vital importància realitzar algunes bones pràctiques relacionades amb el manteniment dels grups electrògens. D’una banda des d’Agresa volem recordar-li sempre que mantingui el seu grup en perfecte estat i amb totes les revisions pertinents al dia, sobretot a l’hivern.

Agafi paper i bolígraf i apunti’s les següents recomanacions, per a assegurar-se que no es quedarà tirat en el moment menys oportú.

Saber més de la nostra empresa

Com controlar el nivell d’electròlit de la bateria del seu grup electrogen?

És molt important controlar el nivell d’electròlits la bateria del seu grup electrogen periòdicament durant totes les èpoques de l’any. Així mateix, cal tenir especial cuidat després de l’estiu, per què?

L’electròlit està compost per àcid sulfúric i aigua destil·lada. Aquesta última s’evapora més a l’estiu i és possible que el nivell d’aigua a hores d’ara de l’any sigui baix, la qual cosa podria espatllar la bateria. Això provocaria que el grup electrogen no arrencarà quan el necessitem!

manteniment de grups electrògens a l'hivern

Com comprovar el funcionament de la resistència d’escalfament?

Els grups electrògens instal·lats en zones fredes disposen d’una resistència que escalfa l’anticongelant que circula pel motor. Aquesta resistència disposa d’un termòstat que manté l’anticongelant a una temperatura d’entre 35° a 40° graus. La temperatura òptima per al bon funcionament de l’equip i un aspecte clau per al manteniment correcte de grups electrògens.

Per a comprovar que la resistència funciona, ha de tocar el motor per la part superior i notar que està calenta. En cas de no ser així, ha de cridar urgentment al servei tècnic perquè una arrencada a molt baixa temperatura pot causar danys en el motor.

manteniment de grups electrògens a l'hivern

Com comprovar el nivell de refrigerant del seu grup electrogen?

Per a acabar, ens agradaria esmentar un altre aspecte molt important en el manteniment de grups electrògens; parlem de la revisió del nivell de refrigerant. Per a comprovar-ho, ha de retirar el tap del radiador del motor, situat en la part superior. Retirant aquest tap, sempre amb el radiador fred i el motor parat, podrà comprovar el nivell de refrigerant.

En cas que aquest fos baix, la resistència no podria escalfar correctament totes les parts del motor i fins i tot es podria cremar la pròpia resistència, al no estar en contacte amb líquid.

Pel bon manteniment dels grups i els seus motors a l’hivern, ha de reposar el radiador amb el líquid refrigerant adequat, mai amb aigua. Així mateix, ha d’avisar al servei tècnic si detecta alguna fugida o alguna taca de refrigerant en alguna zona.

manteniment de grups electrògens a l'hivern

Aposti per Agresa per a fer les tasques de manteniment preventiu o correctiu del seu grup electrogen

En Agresa comptem amb una llarga llista de serveis relacionats amb el manteniment preventiu i correctiu dels grups electrògens. Comptem amb un equip tècnic especialitzat amb amplis coneixements en la matèria, i que és, sens dubte, el gran valor de l’empresa.

També comptem amb bancs de càrrega que ens permeten realitzar tota mena de proves i monitorar el funcionament d’un grup electrogen per a detectar errors abans de començar amb períodes de funcionament llargs.

No dubti a sol·licitar tota la informació que sigui necessària. Si vol que ens posem en contacte amb vostè, només ha de manar un correu electrònic a l’adreça agresa@agresa.es o dedicar uns segons a emplenar aquest formulari. També pot trucar-nos per telèfon al (+34) 93 877 20 20 o venir a visitar-nos en la nostra seu de Manresa, situada en ple cor de Catalunya. Estarem encantats d’atendre-li!