Teniu un equip electrogen a la vostra empresa i esteu plantejant-realitzar un manteniment del mateix?

Hi ha molts aspectes que s’han de tenir en compte quan es vol comprar un grup electrogen o quan es vol revisar el seu funcionament.

Per això, des de Agresa Grups electrògens hem preparat un petit glossari detallant cadascuna de les parts d’un equip electrogen, perquè passi el que passi, no us sentiu que us parlen en xinès.

Les parts fonamentals d’un grup electrogen són les següents:

  • Motor. Aquest proveeix la força mecànica que farà que el rotor del generador elèctric funcioni. Usualment s’empren motors dièsel, encara que també n’hi ha de gasolina i de gas. Els de dièsel solen ser més populars a causa dels seus avantatges mecàniques i econòmiques.

Quines són les parts d'un equip electrogen?, Agresa

  • Regulador de velocitat La força mecànica del motor de combustió s’adequa amb un alternador. Per assegurar-nos que la velocitat és l’adequada, és indispensable un sistema que reguli el motor. L’objectiu és poder garantir que la velocitat del motor sigui l’adequada.
    Es pot parlar llavors de generadors síncrons (veure més sobre els generadors síncrons) en els quals la velocitat de rotació és la mateixa de la freqüència del corrent de sortida. O bé, d’un generador asíncron, el qual és una màquina més complexa, en la qual el corrent de sortida posseeix una freqüència diferent de la velocitat del motor.
  • Motor d’arrencada. És el sistema encarregat d’iniciar la màquina de combustió. Sol operar amb una bateria de 12 o 24 Volts.
  • Sistema de refrigeració. Compost d’un radiador i d’un ventilador. El seu objectiu és ajudar a reduir la temperatura del motor de l’equip electrogen. Pot contenir un termòstat que automatitzi i reguli el procés de refredar la maquinària.
  • Filtre d’Aire. És necessari per garantir que l’aire d’entrada no posseeixi impureses, ja que, podrien danyar l’equip inesperadament.
  • Aïllador de Vibració. Com que són màquines molt grans, solen generar molta vibració i soroll. És indispensable comptar amb un sistema que redueixi les vibracions i així no malmeti la màquina. Addicionalment, també és indispensable reduir el soroll, especialment si es troba en llocs de treball concorreguts per persones.
  • Tauler de control. Des del qual s’administra el funcionament de la màquina. Avui en dia els avenços en programació i sistemes de control permeten funcionaments de gran precisió i intel·ligents perquè puguin respondre a imprevistos. La digitalització del tauler i dels controls del mateix suposa un gran avanç en la gestió de l’equip electrogen i en la detecció de possibles incidències.

Quines són les parts d'un equip electrogen?, Agresa

Què faig si tinc un equip electrogen per revisar / mantenir?

A Agresa Grups electrògens, comptem amb un equip de professionals altament qualificats i amb anys d’experiència en el sector que estarà a la vostra disposició per aclarir qualsevol dubte o donar-vos el suport que necessiteu segons les vostres necessitats específiques.

Si teniu un equip electrogen que cal revisar ja sigui perquè s’ha espatllat o perquè necessita un manteniment, us aconsellem el manteniment correctiu agresai fer les proves amb banc de càrrega pertinents per garantir que el grup donarà la càrrega, assegurant el seu rendiment i donant la tranquil·litat que s’espera.

‘PER A MÉS INFORMACIÓ NO DUBTEU EN CONTACTAR AMB NOSALTRES!