Manteniment preventiu

Manteniment preventiu de grups electrògens: En què consisteix exactament?

El manteniment preventiu de grups electrògens és una tasca essencial perquè l’equip no pateixi cap fallida o contratemps durant el seu període d’activitat. És important realitzar les revisions periòdiques pertinents, amb les quals, s’estalviarà possibles reparacions i allargarà considerablement la vida útil del seu grup electrogen.

A Agresa l’ajudem a prevenir fallides i danys de la seva maquinària, oferint un servei de manteniment preventiu de grups electrògens integral i personalitzat per a cada empresa. Disposem d’un servei d’assistència tècnica les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any. Els nostres tècnics estan sempre disponibles per anar a treballar allà on necessiti el client, amb la finalitat d’assegurar el correcte funcionament del grup electrogen i solucionar les urgències que hagin pogut sorgir en el seu equip, provocant una situació complicada, o fins i tot, d’emergència.

manteniment preventiu de grups electrògens, Agresa

Manteniment preventiu de grups electrògens: la mecànica i els components elèctrics del seu grup electrogen

Les tasques de manteniment preventiu es poden dividir en dues parts: d’una banda, cal revisar la part mecànica, i per l’altra, comprovar que tots els components elèctrics funcionen correctament.

Factors mecànics del manteniment preventiu

És important començar per una inspecció general de l’estat del motor, centrant-se en el circuit d’aigua i l’alternador, sense oblidar aspectes com el nivell d’oli, tant del motor com de la bomba d’injecció.

Per no tenir problemes de sobreescalfament, també es revisa el nivell d’aigua del radiador, perquè el grup electrogen ha de funcionar sempre amb una temperatura que no superi en cap cas els 40°. D’altra banda, s’han de comprovar els nivells de gasoil, així com que no es produeixin fugides d’oli o aigua amb el motor encès.

Una altra part vital passa per verificar que les corretges de la bomba i l’alternador estiguin tibades i en bones condicions. Acabaríem la revisió mecànica de l’equip comprovant l’estat de les bombes de tràfec.

manteniment preventiu de grups electrògens, Agresa

Els components elèctrics dins del manteniment preventiu

manteniment preventiu de grups electrògens, Agresa

És important revisar el correcte funcionament de tots els components elèctrics del grup electrogen. Cal assegurar-se que la resistència d’escalfament del càrter funciona com cal. També cal revisar tant el nivell d’electròlits com l’estat de la bateria. D’altra banda, s’ha de netejar la pols del quadre de comandament i les commutacions, realitzant una prova des del quadre d’automatisme, per tal d’evitar errors durant el període d’activitat. Per finalitzar la revisió de l’electrònica del grup, cal anotar la tensió del generador i de la xarxa en volts, així com la freqüència en cicles per segon o la intensitat del sistema d’alimentació.

Demani una cita amb el servei tècnic d’Agresa!