En què consisteix exactament el manteniment preventiu de grups electrògens?

El manteniment preventiu de grups electrògens és quelcom essencial perquè l’equip no sofreixi cap fallada o contratemps durant el seu període d’activitat. És important realitzar les revisions periòdiques pertinents amb les quals s’estalviarà possibles reparacions i allargarà considerablement la vida útil del seu grup electrogen.

La freqüència i el tipus de manteniment necessari en un grup electrogen dependran d’una sèrie de factors, inclosos l’ús del grup electrogen, l’ambient on funciona i la càrrega percentual que porta.

Normalment, els fabricants de generadors recomanen, en el cas d’ús d’Emergència, realitzar inspeccions i manutenció preventiva motor-alternador cada tres mesos, mentre que, si és d’ús continu, cada 250 o 500 hores, depenent de la marca i les recomanacions de cada fabricant.

Manteniment preventiu grups electrògens, Agresa
Informació sobre el manteniment preventiu

A Agresa l’ajudem a prevenir fallades i danys de la seva maquinària oferint un servei de manteniment preventiu de grups electrògens integral i personalitzat per a cada empresa.

Disposem d’un servei d’assistència tècnica les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any. Els nostres tècnics estan sempre disponibles per a treballar allà on necessiti el client, amb la finalitat d’assegurar el correcte funcionament del grup electrogen i solucionar les urgències que hagin pogut sorgir en el seu equip de sobte, provocant una situació complicada o fins i tot d’emergència.

Manteniment preventiu de grups electrògens: mecànica i electrònica

Les tasques de manteniment preventiu es poden dividir en dues parts: d’una banda, cal revisar la part mecànica i, per l’altre, comprovar que tots els components elèctrics funcionen correctament.

Factors mecànics del manteniment preventiu

És important començar per una inspecció general de l’estat del motor, centrant-se en el circuit d’aigua i l’alternador, sense oblidar aspectes com el nivell d’oli, tant del motor com de la bomba d’injecció.

Per a no tenir problemes de sobreescalfament, també es revisa el nivell d’aigua del radiador, perquè el grup electrogen ha de funcionar sempre amb una temperatura que no superi en cap cas els 40°. D’altra banda, s’han de comprovar els nivells de gasoil, així com que no es produeixin fugides d’oli o aigua amb el motor encès.

Una altra part vital passa per verificar que les corretges de la bomba i l’alternador estiguin tibades i en bones condicions. Acabaríem la revisió mecànica de l’equip comprovant l’estat de les bombes de tràfec.

Manteniment preventiu grups electrògens, Agresa
Més informació

Els components elèctrics dins del manteniment preventiu.

Manteniment preventiu grups electrògens, Agresa

És important revisar el correcte funcionament de tots els components elèctrics del grup electrogen. Cal assegurar-se que la resistència d’escalfament del càrter funciona com cal. També cal revisar tant el nivell d’electròlits així com l’estat de la bateria.

D’altra banda, ha de netejar-se la pols del quadre de comandament i les commutacions, realitzant una prova des del quadre d’automatisme per a evitar errors durant el període d’activitat.

Per a finalitzar la revisió de l’electrònica del grup, cal anotar la tensió del generador i de la xarxa en volts, així com la freqüència en cicles per segon o la intensitat del sistema d’alimentació.

Demani cita amb el nostre servei tècnic per al manteniment preventiu de grups electrògens.

Manteniment preventiu grups electrògens, Agresa

Un dels punts forts de l’empresa passa per oferir un tracte pròxim i professional, adaptant-se a totes les necessitats dels clients.

Si vol demanar cita o desitja realitzar alguna consulta, no dubti a emplenar el formulari que trobarà en la pàgina web de l’empresa, trucar al telèfon (+34) 938 772 020 o enviar un correu a agresa@agresa.es. En breu obtindrà respostes a totes les seves peticions. Així de ràpid i senzill!

Demani una cita amb el servei tècnic d’Agresa!