Project Description

Un altre grup electrogen instal·lat sense complicacions…

Tenim el plaer d’informar-lo d’un nou projecte que hem completat recentment. Va ser qüestió de localitzar i instal·lar un generador de 275 KVA en una empresa del sector de l’alimentació, en un municipi situat a les afores de Granollers.

Un projecte d’aquest tipus sempre s’ha de començar de la mateixa manera, calculant la potència del grup i altres necessitats de la instal·lació per tenir-ho tot controlat quan arribi el moment de començar a treballar.

grup electrogen 275 KVA

Què vam considerar a l’hora de dissenyar la instal·lació del grup electrogen?

Ens vam decidir per un poder superior al que el client necessitava en aquest moment, però es va fer reflexionar sobre el creixement elèctric de l’empresa en els pròxims anys. D’altra banda, una de les coses més importants a considerar en una instal·lació tan propera a altres vaixells és el soroll.

El client va optar per un grup insonoritzat per no causar cap inconvenient a ningú. A més, el model triat disposa de panells aïllants en les parets que augmenten i milloren el sistema de insonorització de l’equip.

Per evitar les vibracions, posem els aïlladors de primavera entre la banqueta i l’estructura de formigó. Un dels factors que més ens costa en termes de disseny era aconseguir tot l’equip en la seva ubicació final.

Com es pot veure a partir de les fotografies tancades, el carrer no permetia la instal·lació d’una gran grua i el forat d’entrada només 40 cm més alt que l’alçada total del generador.

grup electrogen 275 KVA

Com ho hem de fer perquè s’ajusti a la seva ubicació final?

Per deixar-lo a la destinació final, es va aixecar amb la grua fins que va poder entrar en una part no molt gran del grup a l’habitació, deixant-la en algunes plataformes (equip de trasllat per a càrregues pesades).

A continuació, un anell va ser subjectat a terra per poder arrossegar el grup a l’habitació, però només cal ser capaç de deslligar les fixacions frontals que el mantingueren connectats a la grua. Després es van convertir en més plataformes a la part posterior del grup, va continuar tirant cap a l’interior de l’habitació i va deslligar les dues últimes unions entre el grup i la grua. I llest!

Per acabar, de la mateixa manera que s’ha introduït, el grup es va traslladar a la ubicació final i un cop allí, mitjançant preses hidràuliques, les plataformes van ser reemplaçades per les amortidors de primavera.

grup electrogen 275 KVA