Project Description

LES INSTAL·LACIONS DE GRUPS ELECTRÒGENS A UBICACIONS COMPLICADES, UN REPTE AGRESA.

Amb aquest projecte volem posar l’accent en les dificultats tècniques que ens trobem en efectuar la ubicació d’alguns dels nostres equips en les destinacions finals.

Dificultats de la instal·lació de grup electrogen del projecte.

Quan un dels nostres clients ens sol·licita una instal·lació de grups electrògens, hem de tenir en compte molts factors en el procés. Algunes vegades ens és senzill ja que les condicions generals (ubicació, mida del grup electrogen, el timming …) són bones.

En altres ocasions, els projectes se’ns compliquen. És el cas del que ens ocupa.

Complicacions d’aquest projecte

  • En aquest projecte va ser necessària una grua de gran tonatge per a la ubicació d’aquest equip.
  • L’accés al recinte on havia de ser instal·lat el grup electrogen quedava molt just. La mida del grup electrogen i les mesures del mateix ens van obligar a moure l’equip 90º i, a més, a desplaçar-algun metre sense poder usar eines d’alçat o tir com la grua.
  • La instal·lació del grup electrogen estava condicionada per les obres confrontants que s’havien de realitzar a la zona. Aquesta planificació de construccions diverses ens va obligar a treballar amb un temps limitat i just.

A causa de les característiques del projecte, van ser necessaris un camió, una grua i elements especials d’arrossegament de maquinària pesada.

PROCEDIMENT D’INSTAL·LACIÓ DE GRUPS ELECTRÒGENS EN ESPAIS COMPLICATS.

Tot projecte gestionat per Agresa Grups Electrògens, compta amb un equip de professionals amb més de 20 anys d’experiència darrere. Això vol dir que l’experiència i coneixements adquirits al llarg del temps juguen al nostre favor a l’hora d’enfocar la gestió de qualsevol tipus de grup electrogen. En aquest cas concret el procés va ser el següent:

Per començar, es va efectuar un desplaçament previ a l’emplaçament. L’objectiu era observar i prendre les mesures necessàries reals, tant d’ubicació de l’equip com la dels diferents elements participants.

Posteriorment, a les oficines i amb tota la informació, es va planificar cada un dels passos a efectuar per deixar el grup electrogen en el lloc desitjat pel client.

Un cop vista la viabilitat, es van citar els diferents elements en l’obra per començar amb la instal·lació de grups electrògens tenint en compte l’estudi i recomanacions previs.

Inici de la instal·lació de grups electrògens complicats

Se situa la grua, es refusa la zona i se senyalitza per evitar accidents, es verifiquen les mesures i es comença per subjectar el grup amb els elements d’alçat, posteriorment s’aixeca el grup electrogen fins a la boca d’entrada de la sala del grup electrogen . La boca d’entrada no deixa de ser la paret que ha d’anar paral·lela al grup.

Es deixa el grup recolzat a la base de ciment de l’entrada lateral. S’alliberen les subjeccions d’aquesta mateixa part i s’afegeixen tanquetes a la base del grup que toca a l’entrada. Posteriorment, es desplaça el ganxo de la grua més cap a la paret, aconseguint una introducció de l’equip fins al punt que pot alliberar-se del tot de la grua.

S’eleva el grup per aquesta última part i se li posen més tanquetes. Prèviament haurem marcat al terra una subjecció de gran capacitat i, entre és punt i un altre de la màquina, es posa un aparell de tracció mecànica amb desmultiplicador (tractel).

Després d’efectuar les traccions necessàries de diferents punts i un cop ubicat el grup electrogen en el lloc definitiu, es dóna per acabada la ubicació, amb èxit.

CLIENT:

SECTOR:

ANY:

Bon preu

Alimentario

2018