En Agresa, donada la nostra dilatada experiència en grups electrògens, ens hem adonat que, després de la instal·lació de grups electrògens d’emergència, sovint canvien les instal·lacions a les quals estan associats. Això pot provocar que la potència del grup electrogen deixi de ser suficient a causa dels canvis realitzats i que, en cas d’apagada, no puguem comptar amb el servei que ens ofereixen.

A més, és comú que els grups d’emergència es provin sense càrrega elèctrica (en buit), la qual cosa pot provocar un acumulament de carbonissa en el conducte de fuita que faci disminuir el seu rendiment amb el temps.

Per això, és important realitzar proves amb bancs de càrrega resistius per a assegurar el bon rendiment d’aquests grups electrògens i garantir el seu funcionament quan més els necessitem. Els bancs de càrrega són la manera més fiable de garantir el bon rendiment dels grups electrògens i descartar possibles errors que no podrien detectar-se mitjançant manteniments preventius.

Aquest és el cas de les instal·lacions del Centre Penitenciari de Topas, on l’equip d’Agresa va dur a terme una sèrie de proves amb banc de càrrega en els seus grups electrògens d’emergència. Uns grups de vital importància per a mantenir l’energia del centre en cas d’una apagada i el funcionament de la qual ha d’estar garantit.

Gràcies a aquestes proves, es van fer els manteniments correctius necessaris per al seu bon rendiment i es van deixar els equips operatius al 100%.

instalación grupo electrógeno en el túnel Renfe
instalación grupo electrógeno en el túnel Renfe
instalación grupo electrógeno en el túnel Renfe
instalación grupo electrógeno en el túnel Renfe